Friday
23.06.2017
23:42
Search
Follow us
Rafa Time
Next Tournament
ATP Rankings TOP10
Follow Rafa Nadal
Visitors
Friends
Calendar
«  October 2014  »
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Stats
Archive

RAFAEL NADAL KING OF TENNIS

Главная » 2014 » October » 10 » Dr. Cotorro: "Treatment will depend on the evolution of Rafa Nadal in coming days"
11:04
Dr. Cotorro: "Treatment will depend on the evolution of Rafa Nadal in coming days"
 

AUDIO in Spanish:   rtve.es

 Translated by Ericka Domenzáin via Vamôs Rafael Nadal FB

Cotorro says "Rafa was here and together with my collegue Dr Segura who is an expert in this sicknesses we confirmed that Rafa clearly has appendicitis, but the symptoms were not as clear in China,his symptoms were not the common ones,the ones we are used to see. What they did in China was to give him strong antibiotics and they were useful and stopped the progress and the pain in a way that he could play".

Reporter; "so what´s the next step,is he going to wait to play in the Masters and then have th surgery, bcs as far as I understood,the surgery is going to happen no matter what,right?"

Cotorro:"well,what we are going to do is go day by day,appendicitis are very unpredictable and according to our specialist we need to wait to see how he reacts with the antibiotic treatment that started in China and bcs it is asymptomatic,it gives us time to see how he evolves. But it will for sure end up in a surgery,as he said in China and he said it here".

Reporter:"how will that affect his performances in the upcoming tournaments, bcs I think he won´t be 100% fit?"

Cotorro:"well he clearly is not in pain,as I said he is asymptomatic and he might be able to play"

Reporter:"Will he be in 100%, that was the question"

Cotorro:"Well,he have to wait,what we are more concerned abt is that he recovers and gets better and then we will see what can or can´t be done. We have to think that the main thing here is not to play but to be healthy. If he could play 100%,it will be decided later,in medicine things are not very predictable."

Reporter:"well,I am confused  bcs everytime we hear abt appendicitis, it seems to be that the patient has to be rushed to the hospital and have it removed,this seems to me that this was just the beginning of it with Rafa.."

Cotorro:"What the specialist have said is that he has an appendiceal problem not exactly appendicitis, it is similar but less agressive. What they did in China was to give him what they think was better  bcs it wasn´t very clear what his symptoms were abt and our specialist Doctor Segura said today that his problem is there but it was stopped for a while due to the antibiotics but it is a pathology that we have to be checking up closely"

Reporter:"Is Rafa postponing his surgery due to his tennis schedule?I mean,if he didn´t have to play on those tournaments,would he get the surgery tomorrow?

Cotorro:"No,I have already discussed that with our specialist Dr Segura and he agreed with some other specialists that in this kind of situations it is better to wait a little and have the surgery not when the problem started and is calmed like now,but when the treatment in over and the body has "healed" from the medicine and have the surgery when everything gets colder sort of speaking. And then we can program the surgery"

Reporter:"Is it possible to extend the treatment based on antibiotics Dr?

Cotorro:"No,this is the treatment they gave him and it seems to be working just fine,since he started taking them,he became asymptomatic so he says he thinks he will be fine when the treatment finishes."

Reporter:"can he keep on training?

Cotorro:"What we have to do is to wait how he recovers and reacts these 4 or 5 days,now it is an uncertain situation whether he can train normally or not after".

______________________________________

Доктор Которро: "Лечение будет зависеть от эволюции Рафаэля Надаля в течение ближайших нескольких дней"

Которро: "Рафа был здесь (в клинике в Барселоне) и вместе с моим коллегой д-р Сегура, который является экспертом в этом заболеваний, мы подтвердили, что у Рафы аппендицит, но симптомы не были столь ясны в Китае. Его симптомы были не совсем те, которые, мы привыкли видеть в данной ситуации. То, что было сделано в Китае , оказалось полезно, остановился прогресс и боль, таким образом, он мог играть ".

Репортер; "Следующий шаг, он собирается ждать, чтобы играть на Итоговом турнире, а затем сделать операцию, потому что, насколько я понял, операция будет проведена в конечном счёте, не так ли?"

Которро: "Аппендицит очень непредсказуем и, по словам нашего специалиста, мы должны ждать, чтобы увидеть, как он реагирует на лечение антибиотиками, которые он начал получать в Китае. после чего заболевание стало протекать бессимптомно, и это дает нам время, чтобы увидеть, как это развивается. Но операция будет наверняка, в конечном итоге, как он сказал, в Китае, и здесь ".

Репортер: "как это повлияет на его выступления в предстоящих турнирах, я думаю, что он не будет на 100% в форме?"

Которро: "хорошо, что он явно не испытывает боли, как я сказал, что всё протекает бессимптомно, и он мог бы быть в состоянии играть"

Репортер: "Но будет ли на 100%?"

Которро: "Ну, он должен ждать,  мы больше озабочены тем, как он восстанавливается, Тогда мы увидим, что он может сделать, мы должны думать о том, что главное здесь не играть. а быть здоровым. Если он сможет играть на 100%, то это будет решено позже, в медицине все не очень предсказуемо ".

Репортер: "хорошо, я запутался , т.к. каждый раз , когда мы слышим про аппендицит,  кажется, что пациент должен быть доставлен в больницу и должна быт проведена операция "

Которро: "Специалист сказал, что у него  Аппендикулярные проблемы это аналогично аппендициту, но менее агрессивно. То, что  сделали в Китае было лучше , потому что  были не очень ясны его симптомы. Наш специалист, доктор Сегура, заявил сегодня, что проблема есть, но она была приостановлена ​​на некоторое время в связи с приёмом антибиотиков, но это патология, и мы должны внимательно следить ха этим "

Корреспондент: "Рафа откладывает  операцию в связи с теннисным графиком. Я имею в виду, если бы он не должен был играть на этих турнирах, он сделал бы операцию завтра?

Которро: "Нет, я уже обсуждал это с нашим специалистом Д-ром Сегура, и он согласился с некоторыми другими специалистами, что в такого рода ситуациях лучше немного подождать и сделать операцию не тогда, когда проблема началась и успокаивается, как сейчас, а когда проведено лечение  и ситуация находится под контролем , и тогда мы можем запланировать операцию " (прим. По моему скромному мнению, это полный бред! Зачем ждать возможных осложнений, если операция всё равно неизбежна?..)

Репортер: "Можно ли продлить лечение, основанное на антибиотиках?

Которро: "Нет, лечение, которое начали в Китае, кажется, работает очень хорошо, так как с тех пор, как он начал принимать антибиотики, симптомы исчезли, поэтому он говорит, что он думает, что он будет в порядке после завершения лечения."

Репортер: "может ли он продолжать тренировки?

Которро: "Мы должны  ждать, как он восстанавливается и реагирует в эти 4 или 5 дней, сейчас это неопределенная ситуация".

Перевод: Tanika Molvi

Views: 573 | Added by: tanika | Rating: 5.0/1
Comments: 0
Add comments can only registered users.
[ Регистрация | Вход ]