Friday
22.09.2017
23:36
Search
Follow us
Rafa Time
Next Tournament
ATP Rankings TOP10
Follow Rafa Nadal
Visitors
Friends
Calendar
Stats
Archive

RAFAEL NADAL KING OF TENNIS

Главная » 2013 » February » 3 » Nadal keeps expectations low before comeback
00:48
Nadal keeps expectations low before comeback

Nadal keeps expectations low before comeback

VINA DEL MAR, Chile (AP) -- Rafael Nadal says he's not focused on winning his first match in eight months when he returns next week at the Chile Open.

Nadal said Saturday that results aren't as important for now as reaching "an acceptable level," after a left knee injury forced him to take the longest break of his career.

"After spending more than six months without competing, I'm not thinking about become No. 1," Nadal said at a news conference. "It's something that even when I'm in good shape and starting the year, I don't plan, so I'm not going to plan it now. My objective now is to go week by week and do the best I can in every game I play."

The 11-time Grand Slam champion said his knee has improved but it still hurt sometimes and he's going to remain "humble and patient" in his comeback. He's also scheduled to play in the Brazil Open in Sao Paulo starting Feb. 11 and the Mexico Open in Acapulco beginning Feb. 25.

Nadal is one of the best clay-court players in the history of the game, but he began downplaying his performance in Latin America before he even stepped foot in Chile.

Nadal's first test in the Andean country comes Tuesday in doubles with Argentine Juan Monaco, followed by his opening singles Wednesday.

The clay tournament in Vina del Mar is expected to be safe ground in preparation for the French Open, the only one of the four Grand Slams that takes place on clay and which Nadal has won seven times - more than anyone in history.

Nadal hasn't played since losing in the second round to Czech Lukas Rosol at Wimbledon in June.

The 26-year-old Spaniard said he'd passed six blood and urine doping tests since then. In the wake of cyclist Lance Armstrong's doping admission, Nadal said he supports strict controls to keep tennis clean.

"Above all, the sport must be clean. We must have certainty that the rival in front is as clean as I am," he said. "I don't have any problem with having controls every week to combat what has happened in other sports. Tennis continues to be a clean sport as it has been throughout its history."


sportsillustrated.cnn.com

                                       *******************************
Винья дель Мар, Чили (AP) - Рафаэль Надаль говорит, что он не сосредоточен на выигрыше своего первого матча  после восьми месяцев, когда он вернется на следующей неделе в Чили .

Надаль заявил в субботу, что результаты не так важны сейчас, как достижение "приемлемого уровня", после травмы левого колена, которая вынудила его взять длительный перерыв в своей карьере.

"Проведя более шести месяцев, не конкурируя, я не думаю о том, чтобы стать № 1", Надаль заявил на пресс-конференции. "Это то, что даже когда я нахожусь в хорошей форме, и начинюю сезон, я не планирую, так что я не собираюсь планировать это и теперь. Моя цель сейчас идти неделю за неделей и делать все от меня зависящее в каждой игре ".

11-кратный чемпион Большого Шлема сказал, что его колено улучшилось, но оно по-прежнему болит иногда и он собирается оставаться "смиренным и терпеливым" в его возвращении. Он также планирует играть в Бразилии, в Сан-Паулу, начиная с 11 февраля и в Мексики, в Акапулько с 25 февраля.

Надаль является одним из лучших игроков на грунте в истории, но он начал преуменьшать его выступление в Латинской Америке, прежде чем его нога ступила на землю Чили.

Первый тест Надаля в стране Анд произойдёт во вторник в паре с аргентинцем Хуаном Монако, а затем его  среду в одиночном турнире.

Грунтовый турнир в Винья-дель-Мар ,как ожидается, будет безопасной землей в рамках подготовки к Открытому чемпионату Франции, одному из четырех турниров Большого Шлема, который проводится на глине, и который Надаль выиграл семь раз - больше, чем кто-либо в истории.

26-летний испанец сказал, что он прошел шесть допинг-тестов крови и мочи с момента его последнего матча. В отношении приема допинга велосипедистом  Лэнсом Армстронгом, Надаль сказал, что он поддерживает строгий контроль, чтобы держать теннис чистым.

"Прежде всего, спорт должен быть честным. Мы должны иметь уверенность, что соперник так же чист , как и я," сказал он. "У меня нет никаких проблем с наличием контроля каждую неделю, что произошло в других видах спорта. Теннис по-прежнему является чистым спортом, как это было на протяжении всей его истории".

перевод: tanika


Views: 737 | Added by: tanika | Rating: 0.0/0
Comments: 0
Add comments can only registered users.
[ Регистрация | Вход ]