Thursday
21.09.2017
01:03
Search
Follow us
Rafa Time
Next Tournament
ATP Rankings TOP10
Follow Rafa Nadal
Visitors
Friends
Calendar
«  June 2016  »
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Stats
Archive

RAFAEL NADAL KING OF TENNIS

Главная » 2016 » June » 28 » PHOTOS/VIDEO: Rafael Nadal at the Podium Scholarships event in Madrid. 28 June 2016
18:35
PHOTOS/VIDEO: Rafael Nadal at the Podium Scholarships event in Madrid. 28 June 2016
 

 

 Photo: Programa Podium; Telefonica; EFE; Marca; WENN

 

 

 

Translated by Genny SS:

"Rafa's asked if when he was as young as those Podium scholarship holders he ever dreamed of being flag bearer. Rafa's answer: obviously, no.
Rafa's then asked about his wrist & if he's better, as he was wearing no brace. Rafa says he's indeed better. He explains he's been wearing he brace for 1 month & adds that this injury's been quite inconvenient, as it's come when he was in a great moment, but that's how it is & you have to accept it & move on. 
Next, Rafa's asked who, in his opinion, can win Wimbledon. Apart from the obvious answer (i.e., ND), Rafa mentions Andy (who's having a good year) & Fed (best on grass). 
Rafa's also asked about the women, in particular Garbiñe w/whom he's going to play mixed doubles in OG. Rafa says he's excited to compete in mixed doubles as he's never played them & is great having a champion like Garbiñe as partner. He's motivated to compete in Rio & will try his best to be as close as possible to the goal. As for Garbiñe's chances at Wimbledon, Rafa says it's difficult to have a good performance right after winning your 1st major but wishes her the best & hopes she can fight till the end.

Finally Rafa's asked on his plans after the OG. Rafa says for now he's trying to work every day to be at best possible level when he's able to return to compete, as it's complicated to be back & have good feelings at once. He's aware of it & accepts it. He's trying to stay positive, as he's been in last months, enjoy the challenge of recovering once more & try to get ready for the OG & for what's to come after Rio. That is, tournaments like Cincy, USO, he also expects to play DC, Beijing, Shanghai, Basel, Paris and, hopefully, London.
[The Davis Cup Rafa mentions here is the playoff to be played in September after the US Open]"

♦     ♦     ♦

"Рафу спросили, когда он был так молод, как эти Стипендиаты "Подиум", мкчтал ли он когда-нибудь стать знаменосцем. Ответ Рафы: очевидно, нет.
На вопрос о его запястье, и лучше ли ему, поскольку он был без повязки. Рафа говорит, что ему действительно лучше. Он объясняет, что он носил фиксирующую повязку 1 месяц и добавляет, что эта травма случилась в самый неудобный момент, но это случилось, и вы должны принять это и двигаться дальше. 
Далее Рафу спросили, кто, по его мнению, может выиграть Уимблдон. Помимо очевидного ответа (т. е. Джокович), Рафа упоминает Энди Маррея и Роджера Федерера 
Рафу также спросили о девущках, в частности о Гарбинье, с которой он собирается играть в миксте на Олимпиаде. Рафа говорит, что он рад соревноваться в миксте, так как он никогда этого не делал, и это здорово, что такой чемпион, как Гарбинье будет его партнером. Он мотивирован, чтобы соревноваться в Рио и будет стараться изо всех сил, чтобы быть как можно ближе к цели. Что касается шансов Гарбинье на Уимблдоне, Рафа говорит, что это будет трудно сразу после победы в  1-ом ТБШ, но желает ей всего наилучшего и надеется, что она сможет бороться до конца. 
Наконец Рафу спросили о его планах после Олимпиады. Рафа говорит, что сейчас он пытается работать каждый день, чтобы быть на максимально возможном уровне, когда он сможет вернуться в тур, но сложно вернуться и иметь хорошие чувства сразу. Он осознает это и принимает это. Он пытается оставаться позитивным, восстановиться и попытаться подготовиться к Оkbvgbflt и к турнирам после Рио. То есть турниры, как Цинциннати, ЮСО, он также планирует играть в Кубке Дэвиса (здесь он имеет в виду плей-офф, в сентябре после Открытого чемпионата США), в Пекине, Шанхае, Базеле, Париже и, надеется, в Лондоне."

 

Перевод: Tanika Molvi

Views: 1236 | Added by: tanika | Rating: 0.0/0
Comments: 0
Add comments can only registered users.
[ Регистрация | Вход ]