Thursday
30.03.2017
21:25
Search
Follow us
Rafa Time
Next Tournament
ATP Rankings TOP10
Follow Rafa Nadal
Visitors
Friends
Calendar
«  June 2014  »
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Stats
Archive

RAFAEL NADAL KING OF TENNIS

Home » 2014 » June » 9 » Toni Nadal talks about the Final of Roland Garros.
13:42
Toni Nadal talks about the Final of Roland Garros.
 


Photo: Getty Images

"We’re delighted and very emotional about this victory. This is the first time that we came to Roland Garros having lost so many matches on clay this year. We lost at Monte Carlo, Barcelona and Rome and even though we won in Madrid, I can’t forget that Nishikori had to retire in the final. So we were short on confidence. Djokovic played very well here in the first set. Rafael wasn’t playing badly but he made a few errors and when you’re playing Novak, there’s no room for manoeuvre.

 


Rafa and the french doctor during the Trophy Ceremony (photo: @Florafa10)

 

The match turned on its head at the end of the second set because Djokovic’s level dropped a little. We all felt it, and Rafa stepped up then. This match wasn’t at the same level of the 2012 final or last year’s semi-final, but it was a very, very intense final. At the end of the fourth set, Rafa was cramping up everywhere and he almost couldn’t go on. We really had to fire him up because we knew that if he didn’t win the fourth, he’d lose the fifth because Novak was stronger than him physically. At the end of the match, when he came up to me in the stands, he told me that we needed to get the doctor to come and see to him because he was really, really exhausted."

Source: Roland Garros

________________________

"Мы рады и это очень эмоциональная победа. Это первый случай, когда мы подошли к Ролан Гаррос проиграв так много матчей на грунте. Мы проиграли в Монте-Карло, Барселоне и Риме, и даже при том, что мы выиграли в Мадриде, я не могу забыть, что Нишикори снялся в финале. Таким образом, мы были далеки от уверенности. Джокович играл очень хорошо здесь, в первом сете. Рафаэль  играл неплохо, но он сделал несколько ошибок, а когда вы играете Новаком , нет места для маневра.

Матч перевернулся в конце второго сета, потому что уровень Джоковича упал немного. Этот матч не был на  уровне 2012 или прошлогоднего полуфинала, но это было очень, очень интенсивный финал. В конце четвертого сета у Рафы были судороги повсюду, и он почти не мог идти дальше. Мы действительно должны были подбодрить его, потому что мы знали, что, если он не выиграет четвертый сет, он проиграет и пятый, потому что Новак был сильнее его физически. В конце матча, когда он подошел ко мне на трибунах, он сказал мне, что мы должны были пригласить доктора    и осмотреть его, потому что он был очень, очень измотан ".

Tanika Molvi

Views: 478 | Added by: tanika | Rating: 5.0/1
Comments: 0
Add comments can only registered users.
[ Registration | Login ]