Friday
23.06.2017
20:24
Search
Follow us
Rafa Time
Next Tournament
ATP Rankings TOP10
Follow Rafa Nadal
Visitors
Friends
Calendar
«  September 2015  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Stats
Archive

RAFAEL NADAL KING OF TENNIS

Главная » 2015 » September » 27 » VIDEO: Rafael Nadal Interview for SkyNews in Manacor
22:41
VIDEO: Rafael Nadal Interview for SkyNews in Manacor
 

Sky's Jacquie Beltrao gets an exclusive tour of Rafael Nadal's new tennis academy - by the man himself.

It isn't very often that the media is allowed near Rafa Nadal on his home island of Mallorca, as he guards his private life away from the tennis tour very carefully.

So when we were invited for a first look around his new tennis academy we jumped at the chance to speak to the man described as Spain’s greatest ever sportsman about his plans for the future, his childhood, his love for his family, his hometown of Manacor - and his determination to put a bad year behind him.

The 29-year-old is so close to his large extended family that he admitted he couldn't imagine not being near them or being able to see them everyday, which is why he is opening a £15m academy up the road from his house.

It’s not that he's thinking of retiring just yet but says when he does it means tennis will still be a huge part of his life. It’s bound to spark speculation that Rafa, now ranked 7 in the world, is already thinking of the end of his career and after a terrible year the rumours have been rife that his best years are behind him.

He explains that he suffered a lot last year mentally and physically - feeling tired, nervous and anxious whenever he was on court.

But in the last couple of months he says he's feeling a lot better and enjoying tennis again.

He won’t be making radical changes to his coaching set up, there will be no super coach like Lendl or Becker, he has absolute faith in his lifelong coach - his Uncle Tony.

The only thing he says he must change is to find the form that he had a year ago.

Of the so called 'Big Four' of Federer, Nadal, Djokovic and Murray, the Scot and the Spaniard are close friends.

Rafa says Murray is a good guy - and an honest guy - and for that reason he is welcome to train at his academy any time and he won’t charge him!

He says the British number 1 is the most talented player but believes for all his talent and opportunities he should have won more.

Rafa admits he doesn't know if he himself can win another Grand Slam title - it depends on whether he can once again learn to control his emotions on court.

He believes he will be be back to his best soon and certainly before the grand opening of his tennis academy in May.

Source: news.sky.com

______________________________________________

Джеки Бельтрао получает  эксклюзивную экскурсию по новой теннисной академии Рафаэля Надаля - от самого хозяина.

Не очень часто журналисты допускаются до Рафы Надаля на его родном острове Майорка, так как он тщательно охраняет свою личную жизнь.

Поэтому, когда мы были приглашены на первый осмотр новой теннисной академии, мы ухватились за возможность поговорить с человеком, названным величайшим в истории Испании спортсменом, о его планах на будущее, его детстве, его любви к своей семье, его родном городе Манакор - и его решимости оставить плохой год в прошлом.

29-летний испанец настолько близок к своей большой семье, что он признал, что он не может себе представить, как не быть рядом с ними или быть в не состоянии видеть их каждый день. Вот почему он открывает академию, стоимостью 15 миллионов евро, вблизи своего дома,

Не то, чтобы он думает об уходе из тенниса, но говорит, когда он сделает это, теннис останется огромной частью его жизни. Это вызывает предположение, что Рафа уже думает о конце о своей карьере и после ужасного года распространяютя слухи о том, что его лучшие годы уже позади.

Он объясняет, что много страдал в прошлом году, мысленно и физически - испытывал чувство усталости, нервное беспокойство, когда и он был на корте

Но в последние месяцы он говорит, что чувствует себя намного лучше и снова наслаждается теннисом.

Он не будет делать радикальные изменения в своих тренировках, не будет никакого супер тренера, как Лендл или Беккер, у него есть абсолютная вера в его пожизненного тренера - его Дядю Тони.

Он говорит, что единственная вещь, которую он должен изменить, состоит в том, чтобы найти форму, которую он имел год назад.

Из так называемой 'Большой четверки' Федерер, Надаль, Джокович и Маррей, шотландец и испанец - близкие друзья.

Рафа говорит, что Маррей - хороший парень - и честный парень - и по этой причине он может тренироваться в его академии любое время, и он не будет брать с него платы!

Он говорит, что британский номер 1 - самый талантливый игрок, но верит с его талантом и возможностями, он должен был выиграть больше.

Рафа признает, что не знает, сможет ли он сам выиграть ещё титул Большого шлема - это зависит от того, сможет ли он еще раз научиться сдерживать себя на корте.

Он полагает, что скоро вернётся к его лучшей форме и, конечно, это случится до торжественного открытия его теннисной академии в мае.

Перевод: Tanika Molvi

 

 

Rafael Nadal Interview for French TV in Manacor. Sept. 2015 (in French)

Views: 734 | Added by: tanika | Tags: Rafa Nadal Academy, Rafael Nadal, Manacor, Interview, 2015 | Rating: 5.0/1
Comments: 0
Add comments can only registered users.
[ Регистрация | Вход ]